2019. október 18. péntekLukács
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az lesz az Antikrisztus, aki uralni tudja az okostelefonokat és az internetet, állítja Kirill orosz pátriárka

2019. január 09. 12:32, utolsó frissítés: 12:32

Kirill moszkvai pátriárka szerint az Antikrisztus az lesz, aki az internet élén áll majd és kontrollálni tudja az egész emberiséget.

Az orosz ortodox egyház feje ezért az okostelefonok és az internet veszélyeire figyelmeztette a híveit az orosz állami televíziónak adott interjújában. Ugyanakkor kifejtette, hogy nem ellenzi a technológiai fejlesztéseket, de szerinte óvatosan kell használni őket, mivel azokkal uralni lehet az emberiséget, számolt be a pátriárka kijelentéseiről a BBC.

A pátriárka szerint az legnagyobb veszélyt azok a technológiák jelentik, amelyek a megszerzett adatokkal később visszaélhetnek. 

Akár tetszik, akár nem, valaki megtudhatja, hogy pontosan hol tartózkodnak, mi iránt érdeklődnek, és mitől félnek az emberek – nyilatkozta a pátriárka.

Kirill pátriárka szerint a jövőben a technológiai vívmányok segítségével bizonyos emberek felhasználhatják a megszerzett adatokat és ezekkel óriási hatalomra tesznek majd szert.

„Amennyiben egy helyen ennyi hatalom koncentrálódik, az az Antikrisztus eljövetelét jósolhatja meg”- szögezte le az interjúban az orosz ortodox egyház feje.

A pátriárka kijelentései néhol felháborodást váltottak ki az emberek körében, többen is megjegyezték, hogy a pátriárka Vlagyimir Putyin orosz elnök közeli barátja és ezen kijelentései is csak megerősíteni kívánják az orosz államnak a nemzetközi internethálózathoz fűződő ellenséges viszonyát.

Oroszországban ugyanis a kormány megpróbál egyre nagyobb kontrollt gyakorolni a nemzetközi online hálózatok fölött. Tavaly megpróbálták blokkolni a Telegram üzenetküldőt, és decemberben már a Google blokkolása is felmerült, állítja az index.hu.

Más felhasználók a düh helyett, inkább megpróbálták széttrollkodni a pátriárka kijelentéseit. Egy Twiteren megjelent kép alá, amelyen az látszik, hogy Kirill pátriárka egy kisebb csoporttal fotózkodik, azt írták: „Mosolyt, itt repül az Antikrisztus!”
(bbc/index.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS