2019. április 20. szombatTivadar
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Fülöp-szigeteki elnök arról beszélt, hogyan zaklatott egy szobalányt

2018. december 31. 17:15, utolsó frissítés: 17:28

A Fülöp-szigeteki elnök egy gimnáziumban tartott beszédet, ahol bevallotta, hogy tinédzserként kétszer is szexuálisan molesztálta a házuknál szolgáló szobalányt, számolt be az elnök kijelentéseiről a BBC.

Rodrigo Duterte elmondása szerint a szobalány mindkét alkalommal aludt, amikor közeledett hozzá. Állítása szerint először csak „megérintette” a nőt, másodjára viszont benyúlt az alsóneműjébe is.

Az elnök azt állítja, hogy ezt később meggyónta egy katolikus papnak is, aki feloldozásként öt Miatyánk és öt Üdvözlégy elmondására kötelezte őt, viszont Duerte sokallta a kirótt penitenciát. Az elnök arról is beszélt a diákoknak, hogy mennyire megveti a katolikus egyházat.

Duerte kijelentései után több nőjogi szervezet is tiltakozni kezdett. Egy nőjogokkal is foglalkozó politikai párt, a Gabriele szerint az elnök szavai a nemi erőszak elfogadását bátorítják, és félő, hogy mivel a Fülöp-szigeteken még mindig rengeteg nő dolgozik szobalányként, az ilyen történetek még nehezebb helyzetbe taszítják ezeket a nőket.

Duerte szóvivője nem sokkal később azt nyilatkozta, hogy az elnök csak kiszínezte a történetet. (bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS