2019. április 20. szombatTivadar
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A te privát üzeneteidet is eladhatta a Facebook

2018. december 19. 13:04, utolsó frissítés: 13:04

Különböző cégek a Facebook-felhasználók privát üzeneteibe is betekintést nyerhettek, ráadásul mindezt a Facebook tudtával, írja a The New York Times (TNYT).

A napilap szerint bár a Facebook-szabályzata tiltja az ilyen szintű hozzáférést, a vállalat ezt mégis engedélyezte a partnereinek.

A lap szerint a Facebook a Microsoftnak engedélyezte, hogy a keresőjük lássa a felhasználók barátainak listáját, a Sonynak és a Netflixnek pedig megengedte, hogy elolvassák a Facebook-felhasználók privát üzeneteit.

A Sony és a Netflix azt állítja, hogy a Facebooktól megszerzett adatokkal nem éltek vissza, de arra nem tértek ki, hogy milyen adatokról beszélnek.

A lap azt állítja, hogy száz oldalnyi belső Facebook-feljegyzésük van az ügyről, viszont ezeket nem hozták nyilvánosságra.

A történtekre a Facebook közleményben reagált, amelyben azt részletezték, hogy ők mindent megtesznek azért, hogy a felhasználók bízzanak bennük.

A Facebooknak ez már nem az első ilyen jellegű botránya. Korábban is bebizonyosodott, hogy különböző vállalatotok reklámozás és haszonszerzés céljából visszaéltek a Facebook-felhasználók adataival.

A Cambridge Analytica botrányról a korábbiakban ITT, ITT, ITT és ITT is közöltünk híreket. (NYT)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS