2019. október 22. keddElőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hétfő este is tüntettek Budapesten

2018. december 17. 19:45, utolsó frissítés: 2018. december 18. 10:13

Hadházy Ákos föggetlen képviselő, Kitesznek az ajtón, visszamegyünk az ablakon! felhívással hirdetett tüntetést hétfő este 18 órára (Közép-európai idő szerint szerk.megj), az MTVA székházához.A tüntetők 18 óra környékén kezdtek el gyülekezni az MTVA székháznak is otthont adó Kunigunda utcába. Az Index beszámolója szerint a rendőrség már lezárta a forgalom elől az utcát, de ez csak a járművekre vonatkozik, gyalog el lehet jutni a székházhoz. A portál szerint a tüntetők az ellenzék pártzászlóival, magyar és székely zászlóval felszerelkezve érkeznek a székház elé.

A független képviselő által meghirdetett tüntetésen az úgynevezett „rabszolgatörvény” visszavonását követelik a tüntetők, valamit nemtetszésüknek kívánnak hangot adni, amiért az MTVA nem engedélyezte vasárnap este az ellenzék képviselőinek, hogy beolvassák az 5 pontból álló követelésüket a közmédia csatornáin.

Több ellenzéki képviselő az MTVA székházban töltötte az éjszakát (sokan még most is ott vannak, arra várva, hogy beolvashassák az öt pontot szerk.megj.). A reggeli órákban az MTVA biztonsági őrei erőszakkal távolították el az épületből Hadházy Ákos és Szél Bernadett képviselőket, valamint a nap folyamán több más, a székházban tartózkodó képviselővel is tettlegességig fajultak a dolgok.

Varjú Lászlót
a Demokratikus Koalíció (DK) képviselőjét kórházba szállították, miután az épület első emeletén több biztonsági emberrel dulakodásba keveredett.

---------------------------------------

Frissítés1: Helyi idő szerint 7 óra után néhány perccel véget ért a tüntetés hivatalos része. A tüntetők közül rengetegen skandálják a -Nem megyünk haza! , -Mindennap tüntetünk!, -Elegünk van! -Szabad ország, szabad egyetem! és a -Mocskos Fidesz! rigmusokat.

----------------------------------------

Frissítés2: Az MTVA székházában lévő képviselőket (név szerint: Kunhalmi Ágnes, Bangóné Borbély Ildikó, Tordai Bence, Jakab Péter, Harangozó Tamás, Gréczy Zsolt, Niedermüller Péter,Bősz Anett, Korózs Lajos, Szabó Szabolcs, Oláh Lajos) a rendőrök távozásra szólították fel, írja a 444.hu .

A portál szerint megkérdezték a tüntetőket, hogy szeretnének-e, hogy kijöjjenek a még bent lévő képviselők. Azt volt a válasz, hogy Menjünk be. Az MTVA már nem hajlandó beengedi országgyűlési képviselőket, akiknek elvileg törvényi lehetőségük van közintézmények meglátogatására.

-----------------------------------------

Frissítés3: A tömeg az MTVA székháza felé fordulva kezdte el skandálni a - Hadd menjünk be pisilni! rigmust. A tömegben többen meleg teát és kézmelegítőket osztogattak.

Dr. Lengyel Róbert
Siófok polgármestere beszédet mondott a tüntetőknek. A polgármester hangsúlyozta beszédében, hogy a tüntetők nem válhatnak huligánokká. Lengyel a rendőrök védelmében is szót emelt.

A tüntetők a rendőrökhöz fordulva kezdték el skandálni az -Álljatok át! és az -Ébresztő! rigmusokat.

Siófok polgármestere után Márk-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester is szót kapott.

--------------------------------------

Frissítés4:
Kijöttek a képviselők az MTVA székházából, maguktól, pedig nem olvasták be a közleményt. Először Kunhalmi Ágens az MSZP képviselője beszélt a tüntetőkhöz, majd sorban a többi képviselő, aki bent volt a székházban. Kunhalmi szerint a botrány miatt többen tudták meg, hogy milyen botrányos törvényt fogadtak el, mintha beolvasták volna a köztévében a közleményt.

-----------------------------------------

Frissítés5:
A tüntetők egyre hangosabbak. Az Index tudósítása szerint a tüntetők egy része a Momentum aktivistáival karöltve elindult a Hír TV székházához.

A tüntetők között vannak akik meleg teát és zsírós kenyeret osztogatnak.

---------------------------------------

Frissítés6:
A rendőrökkel szemben egyelőre nincs feszültség, állítja a 444.hu.

A tömeg rákezdett a -Szabad ország, szabad egyetem! rigmus skandálására.

--------------------------------------------

Frissítés7:
a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) nem szeretett volna egy színpadon állni a Demokratikus Koalícióval (DK) és a Jobbikkal, mondta el Kovács Gergely, az MKKP elnöke az Indexnek.

(index.hu/444.hu/hírszerk)

Cikkünket frissítjük!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS