2019. október 22. keddElőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Feszült volt a helyzet hétfőn az MTVA székházánál

2018. december 17. 12:15, utolsó frissítés: 17:24

Negyedszerre tüntettek vasárnap este sok ezren Budapesten azóta, hogy a fideszes többség a múlt szerdán elfogadta a Munka törvénykönyve „rabszolgatörvénynek” nevezett módosítását.

Több magyar ellenzéki országgyűlési képviselő is az MTVA székházában töltötte az éjszakát, azt remélve, hogy be tudják olvasni az öt pontból álló követelésüket, amely többek között kéri az úgynevezett „rabszolgatörvény” visszavonását is.

Szél Bernadett és Hadházy Ákos képviselőket a reggeli órákban az MTVA biztonsági emberei erőszakkal távolították el székházból.Az épületben jelenleg is több ellenzéki országgyűlési képviselő tartózkodik, akik egyelőre nem tudták elérni, hogy beolvashassák a követeléseiket.

-----------------------------------

Frissítés1: Több ellenzéki képviselő is úgy jutott be az MTVA székházához, hogy átmászta az épületet körülvevő kerítést. Az MTVA kapujánál két tucat készenlétis áll, de csak állnak és végignézik ahogyan bemásznak a politikusok, írja az Index.

Kocsis-Cake Olivio a Párbeszéd képviselője átmászik a kerítésen az MTVA székházánál. Fotó: Bődey János / IndexKocsis-Cake Olivio a Párbeszéd képviselője átmászik a kerítésen az MTVA székházánál. Fotó: Bődey János / Index


----------------

Frissítés2: Az Index beszámolója szerint délután 6 órára hirdették meg az újabb tüntetést az MTVA székházához, azonban az esemény oldala nemrégiben eltűnt a Facebookról.

-----------------------

Frissítés3: Az „országgyűlési képviselők mandátumából eredő jogon való túlterjeszkedés miatt” az MTVA feljelentést tett a rendőrségen a közmédiánál demonstráló ellenzéki képviselők miatt - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hétfőn az mti-vel.

-----------------------------

Frissítés4: Hadházy Ákos képviselő, Kitesznek az ajtón, visszamegyünk az ablakon! felhívással hirdetett tüntetést hétfő este 18 órára (Közép-európai idő szerint szerk.megj), az MTVA székházához.

„Elég a félelemkeltésből, elég a megosztottságból: nem hagyjuk, hogy a közmédia a kormány eszköze legyen és azt bárki ellen használják!
A kormányhirdetés olyan burkolt támogatás, ami a közmédia gazdálkodását átláthatatlanná teszi. A közmédia alapvető feladata, hogy a közös ügyeinkről értelmes párbeszédet ösztönözzön. A közpénz-tízmilliárdokat felemésztő közmédia gazdálkodását teljesen átláthatóvá és ellenőrizhetővé kell tenni”- írja a tüntetést hírdető Facebook eseménynél.

(hvg.hu/index.hu/mti/hírszerk)


Cikkünket frissítjük!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS