2019. április 20. szombatTivadar
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Demeter Szilárd lett a Petőfi Irodalmi Múzeum ideiglenes főigazgatója

2018. december 17. 11:50, utolsó frissítés: 11:55

Demeter Szilárd írót bízta meg a magyar Emberi Erőforrások Minisztériuma a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum ideiglenes főigazgatói tisztségének ellátásával, írja a 444.hu, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleményére hivatkozva.

A Petőfi Irodalmi Múzeum végleges főigazgatói pályázata nyilvános, annak elbírálása után kerül sor a vezetői tisztség betöltésére - áll az említett közleményben.

Demeter Szilárd író, szerkesztő, 1976-ban született Székelyudvarhelyen. 1995-ben végzett a Benedek Elek Tanítóképzőben, 1999-ben Kolozsváron a Babes-Bolyai Tudományegyetemen filozófusi diplomát szerzett. Ezt követően három évig a Korunk kulturális folyóirat filozófiai szerkesztője volt, emellett a Partiumi Keresztény Egyetem oktatójaként létrehozta és sok évig vezette az egyetemi kiadót, valamint felelő szerkesztője volt az egyetemi tudományos folyóiratnak.

Több, mint tíz évig a Kellék szakfilozófiai folyóirat szerkesztőjeként is tevékenykedett (jelenleg szerkesztőbizottsági tagja).

2008-2014 között Tőkés László püspök, európai parlamenti képviselő mellett dolgozott előbb mint sajtófőnök, később irodavezető. 2014-től a Századvég Alapítvány kutató-elemzője.

2017 novemberétől 2018 júliusáig alapító főszerkesztője volt a magyarországi regionális napilapok mellékleteként megjelenő Előretolt Helyőrség irodalmi-kulturális mellékletnek. (444.hu/mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS