2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ismét tüntettek Magyarországon a rabszolgatörvény ellen

2018. december 16. 16:39, utolsó frissítés: 2018. december 17. 10:11

Frissítés: Szél Bernadettet és Hadházy Ákost beengedte a rendőrsorfal az MTVA székházába. Közben kint várakozik a tömeg. Már hat sornyi rendőr felállt a rendőrsorfalba a bejáratnál.

Szél Bernadett élőben közvetít az MTVA székházból:-----------------------------


*FRISSÍTÉS*

Az Index tudósítása szerint a tüntetők egy része elindult az állami tévé székházához.

A tüntetők egy része az állami tévé felé halad. Fotó: Index.A tüntetők egy része az állami tévé felé halad. Fotó: Index.


Az Index is élőben közvetíti a tüntetést, itt követhető:

------------------------------------------------------------

*FRISSÍTÉS*

A Mérce tudósítása szerint a tömeg egy része elfoglalta a Margit hídat. Itt követhető élőben:

-----------------------------------------------------------

*FRISSÍTÉS*

Az Index tudósítása szerint többezren vonultak ma Budapest utcáin. A FIDESZ székház egész nap kiemelt rendőri felügyelet alatt állt, akárcsak a Kossuth tér, ahol az Index tudósítója szerint egy rendőr megütött egy tömegből kiemelt férfit. A rendőrsorfal már várta a tüntetőket, ahova kisebb, tízes csoportok kísérték őket. A kiemelt férfi erőszakosan viselkedett, a rendőrség szerint, és többek között hozzáütött egy őt kiemelő rendőrhöz. Garázdaság és hivatali szerve elleni erőszak gyanújával letartóztatták.

A Kossuth tér tele van emberekkel és többen azt tervezik, hogy az állami tévéhez is elmennek.

--------------------------------------------------------

*FRISSÍTÉS*

A Mérce is élőben közvetíti a tüntetést, itt követhetjük:--------------------------------------------------------

*FRISSÍTÉS*

A HVG élőben közvetíti a tüntetést, amelyet az alábbi linken követhetünk:


--------------------------------------------------------

Hét városban jelentettek be tüntesét vasárnap délutánra Magyarországon.

A Hír24 tudósít: Szegeden 16 órakor a Rákóczi téren kezdődik a tiltakozás; Békéscsabán szintén 16 órakor gyülekeznek a Békés megyei dolgozók; Debrecenben 15 órakor, a Hajdú-bihari Napló szerkesztőségénél gyülekeznek; Győrben 17 órakor a Városháza előtt gyülekeznek a tüntetők, csatlakozik hozzájuk az Audi Hungária Független Szakszervezet is; Miskolcon is 17 órakor, a Búza téri templomnál lesz tüntetés, majd hétfőn reggel 7-től és délután 4-től is lesz egy-egy megmozdulás; Veszprémben is készülődik egy séta, ennek időpontja azonban még nem világos.

Budapesten délután 3-tól, a Hősök teréről indult a tüntetés, amelyhez a Magyar Szakszervezeti Szövetség is csatlakozik. Külföldön is lesz szolidaritási tüntetés, a Bristolban élő magyarok is vasárnap délután vonulnak utcára.

Az ellenzéki pártok szerint a Fidesz provokátorokat küld a tüntetők közé. Mint közös levelükben írták: a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Párbeszéd, valamint Szél Bernadett és Hadházy Ákos független parlamenti képviselők azt követelik Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy biztosítsa a magyar állampolgárok békés gyülekezéshez való jogát, és hozzátették, hogy elvárják, hogy a rendőrség kiemelje a tömegből a provokátorokat és a jogszabályoknak megfelelően járjon el velük szemben. Azt kérjük a tüntetőktől, hogy ne üljenek fel a provokációnak és őrizzék meg a tüntetés békés jellegét.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS