2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A túlóratörvény miatt tüntettek Budapesten

2018. december 12. 22:00, utolsó frissítés: 2018. december 13. 09:38

Update2: A tüntetésnek helyi idő szerint éjfél körül lett vége, amikor a rendőrség újra könnygázt vetett be a Kossuth téren tüntetők ellen. Az akcióval sikerült kiszorítani a tiltakozókat a térről.

Update: Miután a tömeg a Kossuth téren dulakodni kezdett a felsorakozott rendőrökkel, a hatóságok a helyszíni beszámolók szerint többször is könnygázt vetettek be. A hangulat a késő esti órákra feszültté vált, a tüntető tömeg a "rabszolgák", "mocskos Fidesz" és "Orbán takarodj" jelszavakat skandálnak, közben pedig a rendőröket is dobálják.

Fotó: Mohai Balázs/MTIFotó: Mohai Balázs/MTI


A túlóratörvény elfogadása óta tüntetnek

A munka törvénykönyvének módosítása, az úgynevezett "rabszolgatörvény" ellen tüntettek szerdán este Budapesten. A budapesti idő szerint 17 óra körül a Kossuth téren kezdődő megmozdulás alkalmi felszólalásokkal kezdődött. A szervezők arra buzdították az összegyűlteket, hogy mondják el véleményüket a szerda délelőtt elfogadott törvénymódosításról. Közben többen azt kiabálták: "Vesszen a kormány!"

Fotó: Huszti István/IndexFotó: Huszti István/Index


A tüntetők a Kossuth térről a Margit híd pesti hídfőjéhez vonultak, majd az Oktogon felé indultak, elfoglalva a Szent István körút mindkét oldalát.

A kormányellenes tüntetés a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt folytatódott, miután a Kossuth téren összegyűltek a Szent István körútról az Oktogonon és az Andrássy úton keresztül a Hősök teréig vonultak. A tiltakozók közül ketten az épület erkélyére mászva EU-s zászlót lengettek, a tömeg közben demokráciát követelt, és tiltakozott a munka törvénykönyvének szerdai módosítása ellen. Többen be akartak jutni a székházba.

A Lendvay utcánál a tiltakozás este, helyi idő szerint 7 óra körül véget ért. A tiltakozók egy része ezt követően a Kossuth térre, mások az Oktogonra vonultak tovább. A Kossuth téren a megmozdulás szervezői azt kérték a tüntetőktől, hogy aki teheti, maradjon reggelig.

A magyar főváros rendőrsége honlapján azt közölte: a tüntetés biztosítása során megsérült két rendőr. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a Dózsa György úti be nem jelentett demonstráció egy résztvevője két rendőrt gázspray-vel fújt le. (mti, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS