2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lövöldözés volt kedd este Strasbourg belvárosában

2018. december 12. 09:28, utolsó frissítés: 09:28

Lövöldözés volt kedd este Strasbourg belvárosában. Christophe Castaner francia belügyminiszter sajtótájékoztatóján azt mondta, három halálos áldozat van a lövöldözésnek, tizenketten pedig megsebesültek. A miniszter beszámolója szerint hat sérült állapota súlyos, hatan könnyebben sérültek meg.

Forrás: POLITICO EuropeForrás: POLITICO Europe


Sajtóinformációk szerint a katonák megsebesítették a támadót, aki tüzet nyitott a tömegre a karácsonyi vásár közelében, de ezt az információt a hatóságok még nem erősítették meg.

A támadót már azonosították, a különböző hatóságok 350 embere keresi a férfit. Castaner elmondta, hogy az elkövetőt Franciaországban és Németországban is elítélték már különböző bűncselekmények, elsősorban rablások miatt miatt.

A Le Figaro szerint Chérif C.-nek hívják, és Strasbourgban született. A 29 éves férfi a BFM TV szerint már korábban is ismert volt a hatóságok előtt, és radikalizálódásra utaló jelek miatt rajta volt a lehetséges terrorfenyegetést jelentő emberek listáján. A BFM TV szerint radikális iszlamista helyekre is járt.

A román külügyminisztérium jelenlegi információi szerint nincs román állampolgárságú személy a strasbourgi merénylet áldozatai között és senki nem kért konzuli segítséget.

A strasbourgi városvezetés bejelentette, hogy szerdán nem nyitnak ki a karácsonyi vásárok, viszont a városi iskolák nyitva lesznek, de a szülőkre bízzák, hogy a gyermekeiket otthon tartják-e aznap. (index.hu/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS