2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Budapestig futott a börtön elől az egykori macedón kormányfő

2018. november 14. 12:44, utolsó frissítés: 12:44

Magyarországon kért menedékjogot Nikola Gruevszki, volt macedón miniszterelnök. Gurevszki a Facebook oldalán jelentette be, hogy Budapesten tartózkodik, mivel állítása szerint az elmúlt napokban számtalan halálos fenyegetést kapott és ezért fordult a magyar hatóságokhoz.A macedón hatóságok elfogatóparancsot adtak ki az ex-kormányfő ellen, mivel az nem jelent meg a börtönben, hogy megkezdje kétéves büntetésének letöltését. Gruevszkit a bíróság két évi fegyházra ítélte, amiért 2012-ben törvénytelenül utasított Gordana Jankuloszka akkori macedón belügyminisztert, hogy szerezzen be neki egy 600 ezer eurós Mercedest privát használatra.

A balkáni ország egykori kormányfője szoros barátságot ápol Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel is. A 444 állítása szerint Arthur Finkelstein személyében még közös tanácsadójuk is volt, valamint a Magyarországon is sikeresen futtatott STOP SOROS kifejezés is Gruevszkitől ered. A magyar miniszterelnök egyébként kampányolt is Gurevszki pártja mellett tavaly ősszel a macedón parlamenti választásokkor.

A portál beszámolója szerint Gurevszki útlevél nélkül érkezett az országba, de a magyar hatóságok egyelőre nem árulták el, hogyan. (444)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS