2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Trump a Twitteren szólt be Macronnak

2018. november 13. 17:48, utolsó frissítés: 17:56

Donald Trump amerikai elnök helyi idő szerint kedden reggel több Twitter-bejegyzésben támadta Emmanuel Macron francia államfőt.

A szám szerint öt, egy mikroblog-bejegyzésben az amerikai elnök említette Macron alacsony népszerűségét a felmérésekben, a szerinte tisztességtelen francia kereskedelmi gyakorlatot, kitért arra, hogy azért nem látogatta meg a hétvégén az első világháború amerikai hőseinek egyik franciaországi temetőjét, mert a titkosszolgálat az eső miatt eltiltotta tőle, és ismét bírálta a francia politikus javaslatát az önálló európai haderő felállításáról.

„Emmanuel Macron saját hadsereg felállítását sugalmazza, hogy megvédje Európát az Egyesült Államoktól, Kínától és Oroszországtól” - kezdte egyik bejegyzését Trump Macronnak az önálló európai haderő felállítására tett javaslatára reagálva.

Emlékeztetett az első és a második világháborúra, és úgy fogalmazott: „hogyan került ki ezekből Franciaország? Párizsban már németül kezdtek tanulni, mire az Egyesült Államok megérkezett”.

Majd felszólította Párizst, hogy fizessen a NATO-nak.

Trump leszögezte azt is: „egyébiránt nincs még egy ország, amely nacionalistább, mint Franciaország, népe nagyon büszke, és joggal az”. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS