2019. április 25. csütörtökMárk
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Terrortámadás történt Melbourne-ben

2018. november 09. 17:35, utolsó frissítés: 17:35

Terrortámadás történt Melbourne-ben, helyi idő szerint péntek délután. Szemtanúk szerint a támadó előbb autójával szándékosan belehajtott egy bevásárlóközpont épületébe, majd késsel támadt rá a járókelőkre és a kiérkező rendőrökre is.

A támadáshoz használt gépkocsiban több gázpalack is volt. A férfi az ütközés után felgyújtotta az autót, majd késével többeket megsebesített. Egy ember a helyszínen életét vesztette, két áldozatot súlyos sebesülésekkel szállítottak kórházba. Egyikük állapota válságos.

„Az elkövető, akit a rendőrök meglőttek, életét vesztette a kórházban. Az alapján, amit jelenleg tudni lehet a támadóról, az esetet terrorcselekményként kezeljük. A vizsgálódásba a gyilkossági csoport mellett a terror-elhárítási osztag is bekapcsolódott. ” – fogalmazott a helyi rendőrparancsnok.

A hatóságok beszámolójából kiderült, a szomáliai származású támadó valamint családtagjai is ismertek voltak a rendőrség előtt. A nyomozók várhatóan többeket is ki fognak hallgatni az elkövető rokonságából a következő napokban, bár jelenleg magányos támadásként kezelik az ügyet.

A rendőrparancsnok konkrétumok említése nélkül arról beszélt, a férfi rokonait „terrorizmus kapcsán” figyelték a hatóságok. Illetékesek ugyanakkor igyekeztek megnyugtatni az ott élőket, nem valószínű, hogy a napokban újabb terrortámadásra kellene számítani.

Melbourneben tavaly ugyanebben az utcában hat embert gázolt halálra egy 26 éves férfi, aki autójával szándékosan hajtott a járókelők közé. A hatóságok az akkor történteket végül nem minősítették terrortámadásnak.

atv.hu

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS