2020. május 27. szerdaHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hillary Clintonnak és Barack Obamának is küldtek levélbombát

2018. október 24. 16:48, utolsó frissítés: 19:13

Hillary Clinton volt amerikai elnökjelölt és Barack Obama volt amerikai elnök irodájába is küldött levélbombát valaki, írja a The New York Times.

Az újság beszámolója szerint a két politikusnak küldött bomba szerkezete hasonló ahhoz a robbanószerkezethez, amelyet Soros György milliárdosnak küldtek kedden.

A The New York Times szerint első ránézésre nem lehetett megállapítani, hogy a politikusoknak küldött csomag valóban egy robbanószerkezetet rejt-e magában, erre csak valamivel később jöttek rá. Mindhárom ügyben nyomozás indult.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is megerősítette a sajtóinformációkat, közölve, hogy - mivel mindkét politikus védelméről a titkosszolgálat gondoskodik - a titkosszolgálat munkatársai a levelek rutinellenőrzésekor fedezték fel a gyanús csomagot. Hillary Clintonnak a New York városától északra eső, Bill Clintonnal közös chappaquai házába, Barack Obamának pedig a washingtoni villájába küldték a csomagot.

Az FBI közölte: sem Clinton, sem Obama nem volt veszélyben, a leveleket és csomagokat ugyanis soha nem ők kapják meg elsőként.

UPDATE: Gyanús csomagokra bukkantak szerdán az elnöki hivatal postázójánál, valamint a CNN hírtelevízió New York-i irodáiban is - a hírügynöksége tudósításai szerint. A hírtelevízió szerkesztőségét kiürítették.

Donald Trump elnököt azonnal tájékoztatták a helyzetről. A Fehér Ház "nagyon komolyan veszi" a történteket - jelentette több amerikai televízió is, ezt követően az elnöki hivatal közleményt adott ki, amelyben "erőszakos támadás kísérletének" minősítette és elítélte a gyanús csomagok küldését.

A Fehér Ház "hitványnak" nevezve a cselekedeteket, bejelentette: bárki legyen is az elkövető, a törvény teljes erejével járnak el ellene. (thenewyorktimes/mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS