2020. január 27. hétfőAngelika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A DK szerint a határon túl élők ne szavazzanak a magyarországi EP-választáson

2018. október 24. 13:38, utolsó frissítés: 13:43

A Demokratikus Koalíció (DK) határozottan ellenzi, hogy az Európai Unión kívül élő magyar állampolgárok szavazhassanak a jövő évi európai parlamenti (EP-) választáson.

Vadai Ágnes, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az ügyben benyújtott javaslattal „a Fidesz törvényben akarja szentesíteni a választási csalást”.

Hangsúlyozta, hogy a határon túl élő magyarok az országgyűlési és az EP-választáson egyaránt két-két mandátum sorsáról dönthettek, illetve dönthetnek, de tavasszal kétszáz mandátumot osztottak ki, jövőre pedig csak 21-et. Magyarország európai parlamenti képviseletéről azoknak kell dönteniük, akik Magyarországon élnek vagy éltek - jelentette ki.

Mi is beszámoltunk róla korábban,hogy Semjén Zsolt a magyarországi Kereszténydemokrata Néppárt elnöke (KDNP) pénteken benyújtott egy törvényjavaslatot, amelynek az a lényege, hogy megteremtse az uniós lakóhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok számára az aktív választójog gyakorlásának lehetőségét az Európai Parlament tagjainak választásán(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS