2020. július 7. keddApollónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Trump szerint újra "nagyon pozitívak" az egyeztetések a szingapúri csúcsról

2018. május 31. 17:37, utolsó frissítés: 17:37

"Nagyon pozitívak" az eddigi egyeztetések a Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel várható szingapúri csúcstalálkozóról - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök csütörtökön.

Újságíróknak azt mondta: az Észak-Koreában tárgyaló amerikai delegáció pénteken tér vissza Washingtonba, és várhatóan levelet hoz Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőtől. "Várom, mi lesz a levélben" - mondta Trump.

Arra az újságírói kérdésre, amely azt firtatta, vajon kialakulóban van-e megállapodás Észak-Koreával, az elnök azt válaszolta: "szerintem nagyon pozitív lesz, a találkozók nagyon pozitívak voltak".

Jelenleg három helyszínen folynak az egyeztetések Észak-Korea és Washington között. New Yorkban Mike Pompeo amerikai külügyminiszter szerda este másfél órán keresztül tanácskozott Kim Jog Csollal, az észak-koreai állampárt Központi Bizottságának alelnökével, akit Kim Dzsong Un "jobbkezeként" tartanak számon. Megbeszéléseik csütörtökön is folytatódnak, és az amerikai diplomácia vezetője várhatóan helyi idő szerint a délutáni órákban tart sajtótájékoztatót.

Amerikai és észak-koreai küldöttségek tartottak tárgyalásokat Panmindzsonban, az Észak- és Dél-Korea közötti demilitarizált övezetben, és amerikaiak és észak-koreaiak egyeztetnek Szingapúrban is, a várható csúcstalálkozó lebonyolításának részleteiről. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS