2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kormányellenes tüntetés zajlik Budapesten. Hatalmas a tömeg

2018. április 14. 20:03, utolsó frissítés: 23:42

Update 2.: A rendezvény incidensek nélkül zajlott le. A szónokok kérték az ellenzéktől, hogy egyezzenek meg, fogjanak össze, és legközelebb egységesen induljanak a Fidesz ellen. A szervezők azt ígérték, hogy folytatják a tiltakozást és jövő szombaton ismét tüntetni fognak, mert egy új választást akarnak. A Himnusz és az Örömóda eléneklésével zárult a rendezvény a Kossuth téren.

Ezt követően megközelítőleg 100-an a Fidesz székházához vonulnak. A Kossuth téren maradtak közül páran a Ria Ria Hungária-skandálás után kibontották a kordont, többen bementek a kordon mögé és leültek a rendőrök elé. (index/hvg.hu)

Update: A szervezők szerint jóval több mint 100 ezren vannak- írja a hvg.hu. A tömeg eleje már rég a Kossuth térre ért, mikor a vége még mindig csak a kiindulóponton, az Operánál volt. "Hajrá Magyarország, hajrá tömeg" skandálással nyugtázta a szónok a tömeg nagyságát. A színpadon azt mondták, azt akarják megmutatni, többen vannak, mint a Békemenet résztvevői. (hvg.hu)"Mi vagyunk a többség! - Tüntetés a demokráciáért" címmel kezdődött demonstráció szombat délután Budapesten. A Facebookon meghirdetett tüntetés részvevői az Operaháztól indultak és a Kossuth térre tartanak, ahol majd beszédek hangzanak el. A tüntetést szervezői azt írták, hogy a "Fidesz választási rendszere, a kormány gyűlöletkampánya a többséget egyharmados kisebbsége szorította", és ezért a szavazatok újraszámlálását, szabad sajtót, új választási törvényt követlenek, valamint azt is, hogy "az ellenzék ne magával harcoljon". A tüntetésen több ellenzéki párt képviselteti magát. A megjelent szimpatizánsok nemzeti színű, uniós zászlókat és Árpád-sávos zászlókat, valamint maguk készítette transzparenseket lengettek. Amikor a tüntetés eleje a Deák Ferenc térnél a Bajcsy-Zsilinszky útra fordult, akkor indultak el az utolsók a Liszt Ferenc tértől. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS