2020. február 26. szerdaEdina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Valószínűleg elmegy a CEU Budapestről

2018. április 09. 19:17, utolsó frissítés: 19:17

Levélben tájékoztatta oktatóit Michael Ignatieff, a CEU rektora arról, hogy az egyetem kutarórium és szenátusa együttműködési megállapodást írt alá Bécs városával és lépéseket tett annak érdekében, hogy 2019 szeptemberében megnyissa kampuszát az osztrák fővárosban.

A levélben a rektor tájékoztatja az oktatókat, hogy az új intézmény pontosan olyan integrált része lesz az egyetemi hálózatnak, mint a budapesti kampusz (volt), és kéri az oktatókat, hogy jelentkezzenek az intézményvezetésnél oktatási programokkal.

Ignatieff nem is nagyon csinál titkot abból - persze hülyén is nézne ki - hogy a lépésnek azért van jelentősége, mert vasárnap lezajlottak a választások Magyarországon, és a Fidesz ismét kétharmados felhatalmazást szerzett a választópolgároktól.

A tavaly elfogadott Lex CEU bizonytalan és kiszámíthatatlan helyzetbe hozta az egyetemet, amelynek évről évre biztosítania kell tudni a folyamatos oktatást és infrastruktúrát az aktuális évfolyamok számára. Az egyetem hiába teljesítette az elvárásokat, ezután a kabinet vonakodott aláírni a megállapodást.

A rektor a levélben azt írja, szeretnének Budapesten maradni, de a törvényi környezet arra kényszeríti az egyetemet, hogy egyre több tevékenységet és oktatási programot utaljon és szervezzen át a New York-i és bécsi intézményekhez. Nehéz ezt másként értelmezni, mint hogy megkezdték az oktatók és hallgatók felkészítését a költözésre.

(444)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS