2020. július 7. keddApollónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egymásnak esett az LMP két egykori elnöke

2018. április 09. 16:35, utolsó frissítés: 16:35

Hadházy Ákos, az LMP lemondott társelnöke egy interjúban azt nyilatkozta, hogy a Fidesz megkörnyékezett ellenzéki politikusokat és állítása szerint tud olyan esetről is, amikor pénzt kínáltak kormányoldalról nekik, hogy utóbbi ne lépjen vissza, így gyengítve a kormányváltás esélyét.

Hadházy arról is, beszélt, hogy az a szóbeszéd járta, hogy Schiffer András volt elnök és Sallai Róbert Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat az LMP-s politikusokat, akik vissza akartak lépni.

„Ez persze nyilvánvalóan képtelenség és az elnökség nagy többséggel le is szavazta ennek lehetőségét. Azonban sok jelöltünk mégis tartott attól, hogy mi van, ha Schiffer betartja az ígéretét" – mondta.

Az LMP egykori társelnöke elmondta, hogy nincs bizonyíték arra, hogy LMP-s politikust fizetett volna le a Fidesz, csupán remélni tudja, hogy nem történt ilyen.

Azt is hozzátette, hogy az LMP-ben és a többi ellenzéki pártban is úgy politizálnak, mintha a Fidesz utasításait követnék.

Hadházy Ákos elmondta, hogy most át kell gondolnia, hogy milyen formában érdemes folytatnia a politizálást, de abban biztos, hogy a kormányoldal nem fog tőle megszabadulni.

Schiffer András elnöke az Azonnali.hu-nak tett nyilatkozatában válaszolt Hadházy vádjaira.

„Semmi sem igaz”, mondta Schiffer, majd a lap szerint ingerülten hozzátette, hogy „ő nem fenyegetett senkit perrel, és saját maga miatt még soha nem is indított pert, most viszont ezt fontolgatja Hadházyval szemben a kijelentése miatt.”

Elmesélte, hogy az történt, hogy megkérdezték tőle, hogy mi van akkor, ha a párt egyéni visszalépések miatt veszíti el az állami támogatást, lehet-e számon kérni jogilag ezeken a visszalépő jelölteken, és ő mint magánember mondta el Sallainak a véleményét, de később más jogászoktól hivatalosan is kapott szakvéleményt Sallai, és hogy azokkal aztán mit kezdett, Schiffer nem tudja, de szerinte "az ügyvédi szakvélemény semmilyen esetben nem jelent felszólítást, vagy perrel való fenyegetést, majd hozzátette, hogy ő maga egyébként nem szeretne Hadházyval foglalkozni, mivel véleménye szerint szánalmas hogy a tegnapi eredmény után valaki bűnbakképzéssel van elfoglalva. (Index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS