2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Karácsony: a magyar balközépet az alapjaiból kell újjáépíteni

2018. április 09. 01:23, utolsó frissítés: 01:44

Karácsony Gergely eredményváró rendezvényükön tartott beszédében, elmondta, abban bizakodtak, hogy a magas részvétel a változást akaró polgárokat erősíti. Látva az eredményt, nyilvánvalóvá vált, hogy nem csak a változást akarók, hanem a kormányt támogatók is nagy arányban vettek részt a szavazáson - mondta Karácsony.

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje elmondta, nyilvánvaló, hogy az eredményük elmaradt attól, amit elvártak volna. "Magyarországnak változásra van szüksége, mi a választási eredmény után elfogadjuk azt, hogy ma a választópolgárok, ha néha nem is fair küzdelemben, de másként gondolkodnak" - mondta.

Hozzátette ugyanakkor, hogy véleménye szerint még mindig a baloldalon van a legtöbb esély fellépni a Fidesz ellen. "Ezt a kormányt bal oldalról lehet érdemben leváltatni. Ennek a baloldali ellenzéknek az MSZP-Párbeszéd volt a legerősebb pártja" - jelentette ki.

Elmondta, bár örülnek annak, hogy a budapesti szavazók nagy arányban baloldali pártokra szavaztak, de rendkívül fájó, hogy a vidéki választókhoz nem jutott el az üzenetük.

"Azért dolgoztunk, hogy az ellenzéki pártok egy közös ajánlatot tegyenek" - mondta, majd elmondta, fel kell tenni azt a kérdést is, hogy a mai erdemény mennyiben kösöznhető annak, hogy ez a közös ajánlat nem zületett meg.

Karácsony szerint fontos tanulság, hogy a magyar balközépet az alapjaiból kell újjáépíteni. "Ebben a választási eredményben nagyon sok minden benne van, ami a Fidesz erőfölényével kapcsolatos, de nekünk nem siránkozni, hanem dolgozni kell" - mondta, majd hozzátette, azon az úton, ahol elindultak az elmúlt három hónapban, folytatni kell a magyar baloldal megújítását - zárta beszédét Karácsony. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS