2020. január 18. szombatPiroska
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nemi erőszaknak fog számítani Franciaországban, ha valaki 15 évesnél fiatalabb személlyel fekszik le

2018. március 06. 15:40, utolsó frissítés: 15:42

Tizenöt éves kornál rögzítenék a beleegyezési korhatárt Franciaországban a tervek szerint, továbbá nemi erőszaknak minősítenék ha valaki ennél fiatalabbakkal létesít szexuális kapcsolatot.

A mostan szabályozás értelmében az ügyészségnek minden esetben külön bizonyítania kell, hogy a kiskorúakat megerőszakolták, ahhoz, hogy a vád erőszak legyen, ne csak megrontás.

A kezdeményezés orvosok és jogi szakértök ajánlása révén jött létre és Marlène Schiappa egyenlőségügyi miniszter is üdvözölte azt.

A beleegyezési korhatár rögzítésének a témája azután kapott nagyobb visszhangot az országban, hogy nemrégiben két férfit azzal gyanúsítottak meg, hogy 11 éves lányokkal feküdtek le.

A jelenleg érvényben lévő szabályok értelmében ha az ügyészség nem tudja bizonyítani az erőszakot vagy a kényszerítést, az elkövetőket csak kiskorú megrontása miatt ítélheti el.

A tervek szerint a francia kormány a jövőhéten tárgyalja majd a szexuális zaklatással és erőszakkal kapcsolatos szigorításokat és ekkor kerül majd megszavazásra ez a törvénymódosítás is. (444)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS