2019. január 18. péntekPiroska
-2°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ilyen se volt még: három bolgár megye csatlakozni szeretne Romániához?

2018. január 04. 14:28, utolsó frissítés: 14:30

Bulgária három, Észak-nyugati térségében lévő megyéjében nemzeti konzultációt kívánnak összehívni, hogy megvitassák a Bulgáriától való elszakadás lehetőségeit, írja a NOVA bolgár nemzeti televízióra hivatkozva a digi24.ro.

A „referendum” kezdeményezője, egy bizonyos Borisz Kamenov elmondta, hogy a függetlenség elnyerés után a három megye csatlakozni szeretne Romániához.„ Az ország Észak-nyugati lakosai harcosok, akik felvették a harcot az Oszmán Birodalommal is. (…) Az országnak ebben a részében élő emberek nem akarnak többé ebben a korrupt országban élni és valódi demokráciáért kívánnak harcolni”, szögezte el Borisz Kamenov.

Arra a kérdésre, hogy az Észak-nyugati megyék csatlakozni kívánnak-e Romániához, Kamenov habozás nélkül jelentette ki, hogy a román igazságszolgáltatás sokkal fejlettebb és előrehaladottabbak a reformok, mint a Bulgáriában.

A függetlenségi mozgalom kezdeményezője hozzátette, hogy csak azután kívánnak Románia részévé válni, miután a három megyéből álló régió elnyerte függetlenségét.

Arra a kérdésre, hogy a három megye egyfajta Katalóniává válhat-e a jövőben, Kamenov azt felelte, hogy ahhoz előbb szükség volna a térségben is egy olyan emberre, mint Carles Puigdemont . (digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS