2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kim Dzsongun egyáltalán nem aggódik

2017. december 22. 11:08, utolsó frissítés: 11:08

Büszkeségét fejezte ki Kim Dzsongun észak-koreai vezető országa atomkapacitásának gyors fejlesztése miatt, jelentette a KNCA hivatalos észak-koreai hírügynökségre hivatkozva az MTI.

A Koreai Munkáspárt vezetőinek csütörtökre összehívott tanácskozásán a diktátor kijelentette, hogy a gyors fejlődés nagy hatással van a világ politikai szerkezetére és stratégiai környezetére, és senki sem hagyhatja figyelmen kívül Észak-Koreát, amely az Egyesült Államokkal szemben nagy nukleáris fenyegetésre képes stratégiai állammá nőtte ki magát.

Kim a Koreai Munkáspárt alapszervezeti vezetőinek értekezletén szólalt fel. 2013 januárja óta most először hívták össze a párt vezetőit.

A tanácskozás célja nyilvánvalóan az volt, hogy növelje Kim hazai tekintélyét, miközben a nemzetközi közösség újabb szankciókat kíván Phenjan ellen bevezetni a november végén interkontinentális ballisztikus rakétával végzett kísérlete miatt, amellyel állítása szerint nukleáris töltettel bárhová képes lecsapni az Egyesült Államok területén, jegyezte meg a Kyodo japán hírügynökség.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa pénteken újabb, az Egyesült Államok által javasolt szankciókról szavaz, amellyel tilalmat vezetnének be az országba szállított kőolajszármazékok 90 százalékára.

Kim feltehetően az amerikai szankciókra gondolt, amikor kijelentette

Bár vélhetően súlyos kihívások várnak ránk, egyáltalán nem vagyok csalódott vagy aggódó emiatt, inkább derűlátóan tekintek forradalmunk vívmányaira ebben a helyzetben.

A jelenlegi helyzet jó alkalmat nyújt, hogy tovább erősítsük egységünket, és erőfeszítéseinknek hála minden területen fejlődést érjünk el. Bizakodva, optimistán és mosolyogva kell dolgoznunk. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS