2020. július 14. keddÖrs, Stella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Facebookon toboroz új alkalmazottakat az izraeli titkosszolgálat

2017. december 21. 16:42, utolsó frissítés: 16:42

Ezentúl a Facebookon is toborozza új alkalmazottait a Moszad izraeli titkosszolgálat jelentette be közleményében a miniszterelnöki hivatal csütörtökön Izraelben.

„Ha izgalmas karrierváltást keres, ha mindig erről álmodott, de sosem merte megpróbálni... Magasan kvalifikált embereket keresünk”, hirdeti a kíváncsi izraelieknek a Moszad új Facebook-oldalán.

Noha konkrét állásajánlatok nem szerepelnek az oldalon, de az egyik bejegyzés videóján egy titokzatos drón, öltönyös emberek, irodák, liftek, kávéházak és repülőgépek is vannak, vagyis mindaz, ami egy ügynökről a kívülállók eszébe juthat.

A szolgálat közleménye szerint a Facebookon közzétett hirdetés hatékonyabb munkaerő-toborzást és szélesebb hozzáférést tesz lehetővé a lakossághoz. A Moszad honlapján már korábban is meghirdettek állásokat számos nyelven, de a Facebook bevetésével reményeik szerint szélesebb közönséghez juthatnak el, mert az emberek a közösségi médiában továbbadják egymásnak az ott látott érdekesebb dolgokat.

A Moszad állítása szerint változatos és szerteágazó szerepei körében különleges feladatok, hírszerzési, technológiai, számítástechnikai, gazdasági és logisztikai állások várják betöltőjüket.

A hírszerző ügynökség azt is hangsúlyozta, hogy mind a férfiak, mind a nők számára megfelelő pozíciókat kínál, vannak munkái diákoknak, fogyatékkal élőknek, és külföldön állást keresőknek is.

A The Times of Israel című angol nyelvű honlap szerint a Moszad a közelmúltban számos állást hirdetett meg, többek között olyan elvárásokkal, hogy „humoros, spontán és optimista legyen a jelölt”, bőrmunkákhoz értő kézművest is kerestek, könyvelőt „szokatlan terepmunkához”, valamint egy asztalos szakembert. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS