2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Magyar szélsőségesekkel is tárgyalt a 2015-ös párizsi terrortámadások kiötlője

2017. november 14. 16:11, utolsó frissítés: 16:35

Salah Abdeslam két hónappal a 2015 novemberi párizsi terrortámadás után, 2016 januárjában érkezett Magyarországra, számol be a 24.hu a Zoom.hu információira hivatkozva.
A cikkből kiderül: a párizsi terrorcselekmény kiötlőjét a magyar titkosszolgálat, a terrorelhárítás és a rendőrség folyamatosan megfigyelés alatt tartották, de nem kísérelték meg elfogni.

Az Iszlám Állam tagját titkosszolgálatok az osztrák határig kísérték és előre megállapodtak a francia és belga hatóságokkal, hogy ha nem követ el olyan bűncselekményt, ami azonnali rendőri intézkedést igényel, akkor az elfogatóparancs ellenére sem tartóztatják le.

A magyarok Abdeslam minden találkozóját dokumentálták, így kiderült, hogy a férfi találkozott a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) paramilitáris hungarista szervezet több tagjával. Ez a találkozó lehetett Abdeslam magyarországi útjának célja, mert utána elhagyta az országot. 

A párizsi merényleteket Szlovákiában hivatalosan „deaktivált”, majd illegálisan visszaélesített gépkarabélyokkal hajtották végre.  Hasonló fegyvereket Magyarországon is találtak, méghozzá két idősebb férfinál, akik a Magyar Nemzeti Hadsereg (MNH) nevű szervezet katonái voltakakik a gyanú szerint 2015-ben merényletre készültek Orbán Viktor miniszterelnök ellen. (24.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS