2019. július 20. szombatIllés
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Visszafoglalta Bukamalt az Iszlám Állam

2017. november 12. 12:00, utolsó frissítés: 12:00

Az Iszlám Állam sikeresen átvette az iraki határon a szíriai Bukamal város feletti uralmat, a dzsihadisták végső városi bástyáját, két nappal azután, hogy a kormánypárti erők meghódították.

Az orosz légierő támogatásával a kormánypárti erők csütörtökön jelentették be, hogy elfoglalták a várost, azonban Rami Abdel Rahmane, a Szíriai Emberjogi Figyelő igazgatója azt nyilatkozta, hogy a terrorszervezet teljes mértékben visszanyerte irányítását a város felett és a kormánypárti erők a város szélétől két kilóméterre szorultak.

Mindez az után következett be, hogy a dzsihadisták péntek esétre már a város felét visszafoglalták a kormánypárti erőktől brutális harcok és rajtaütések nyomán.

Rahmane azt is nyilatkozta, hogy a kormánypárti erők és az orosz légierő jelenleg is csapásokat mér a terrorista csoport Szíria keleti részén található támpontjaira.

Az iraki fronton a kormánypárti erők több offenzívát is indítottak, amelyek következtében több falu felett is átvették az irányítást az Iszlám Államtól.

A fő célpont Rawa városa, az utolsó nagyváros az Iszlám Állam irányítása alatt. A hadművelet vezetője, Abdelamir Yarallah azt nyilatkozta, hogy az iraki hadsereg töretlenül halad előre.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS