2020. június 5. péntekFatime
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szíria is aláírta a Párizsi Egyezményt

2017. november 07. 18:15, utolsó frissítés: 18:15

Úgy tűnik az Egyesült Államok egyedül marad miután Szíriai is úgy döntött, hogy aláírja a Párizsi Egyezményt. Amikor az egyezmény létrejött 2015-ben mindössze Szíria és Nicaragua voltak az egyezményen kívül. Utóbbi októberben írta alá.

Júniusban döntött úgy az Egyesült Államok, hogy kilép az egyezményből, azonban a szabályai szerint ezt nem teheti meg 2020 előtt. Mindeközben francia hivatalnokok azt nyilatkozták, hogy Donald Trump amerikai elnök nem kapott meghívást a decemberi klíma csúcstalálkozóra Párizsba.

Több, mint száz ország kapott meghívót a koalícióépítőnek mondott pénzügyi és piaci képviselőkkel tartott találkozóra, nyilatkozta Emmanuel Macron francia elnök segédje.

A jelenlegi Bonnban tartott klímatalálkozón szíriai képviselők azt nyilatkozták a 196 jelenlévő ország képviselői előtt, hogy a kormányuk kész elküldeni a jóváhagyási dokumentációjukat az Egyesült Nemzetek számára.

Amikor először megalkották az egyezményt, Szíria gyakorlatilag egy nemzetközi pária volt és a szankciók megnehezítették volna a képviselői részvételét a tárgyalásokon.

(BBC)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS