2019. július 20. szombatIllés
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Félnek a Brexit utáni Nagy-Britanniától a uniós munkavállalók

2017. november 07. 10:16, utolsó frissítés: 10:16

Csalódnia kellett Londonnak, amely egyfajta adu ásznak szánta az uniós munkavállalók Nagy-Britanniában maradását a Brexit után.

Egyre kevesebben érkeznek a szigetországba, és mind többen távoznak onnan vagy fontolgatják ezt - mondta a Századvég vezető kutatója az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Kiss István
arról beszélt: a legfrissebb, idei első negyedéves adatok szerint harminc százalékkal csökkent az uniós tagállamokból Nagy-Britanniába érkező munkavállalók száma, ugyanakkor nem tudni, hányan hagyták el az országot vagy tervezik ezt.

Egyes szakmákban ennél is nagyobb a visszaesés, a korábbinak a tizedére zuhant az oda dolgozni érkező ápolónők száma - tette hozzá.

A szakértő hangsúlyozta: az érintetteket az bizonytalanítja el, hogy a Brexit után milyen feltételekkel maradhatnak a szigetországban. Az sem mindegy, hogy melyik időpont előtt érkezettek kaphatnak majd ötéves ott tartózkodás után letelepedési engedélyt, hiszen a kint élő magyarok többsége 2012-13 táján érkezett Nagy-Britanniába - mondta. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS