2019. aug. 25. vasárnapLajos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Fasiszta diktátornak nevezte Edrogant egy török képviselő: feljelentették

2017. október 31. 13:56, utolsó frissítés: 14:38

Bulent Tezcan, a Köztársasági Néppárt (CHP) szóvivője élesen bírálta Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnököt és azzal vádolta meg, hogy elnöksége a "félelem-atmoszféráját" teremtette meg az országban.

Tezcan hétfőn Tekirdagdban tartott beszédében felemlegette a CHP egyik polgármesterének az ügyét, aki a hatóságok szerint diktátornak nevezte Edrogán elnököt.

Ennek kapcsán nyilatkozta azt a szóvivő, hogy: "Nem tudom, hogy a polgármester mondott-e ilyesmit vagy sem. Én viszont itt, Tekirdagban, azt mondom, hogy Edrogan egy fasiszta diktátor".

A szóvivő kijelentése nagy felháborodást váltott ki a kormánypárti képviselők részéről és Ibrahim Kalin, Edrogan elnök szóvivője azt nyilatkozta, hogy ez a kijelentés nem más, mint az ellenzék szégyene.

Edrogan elnök Twitter-üzenetében tette közzé, hogy panaszt tett Bulet Tezcan képviselő kijelentése ellen a "államelnök megsértéséért", amely Törökországban bűncselekménynek számít és 4 év szabadságvesztéssel büntetendő.

Az elmúlt időben Edrogan ügyvédei több mint 1800 feljelentést tettek többek között karikaturisták, diákok és egy volt török szépségkirálynő ellen is, amiért azok megsértették az elnököt. (mediafax.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS