2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Indulnak az előrehozott katalán parlamenti választásokon a leváltott kormány pártjai

2017. október 30. 20:07, utolsó frissítés: 20:07

Indulnak a december 21-i előrehozott autonóm parlamenti választásokon a leváltott katalán kormány pártjai - jelentették be külön-külön tartott sajtótájékoztatójukon hétfőn Barcelonában.

"Nem félünk a szavazóurnáktól" - jelentette ki Sergi Sabria, a Katalán Köztársasági Baloldal (ERC) szóvivője a párt vezető testületének ülését követően.

Mint mondta, azért döntöttek a választási részvétel mellett, hogy "megőrizzék ezt a törékeny köztársaságot", annak ellenére, hogy a választást "illegitimnek" tartják, mivel Mariano Rajoy spanyol kormányfő írta ki.

A volt katalán kormány másik pártja, az Európai Katalán Demokrata Párt (PDeCAT) szintén a választási részvétel mellett döntött hétfőn, amit Marta Pascal a párt nevében a katalán intézmények megvédésével indokolt.

A függetlenségi pártok arról még nem döntöttek, hogy megújítják-e együttműködésüket, amelyet a legutóbbi, 2015-ös helyi parlamenti választásokra kötöttek. Akkor Együtt az Igenért (Junts pel Sí) néven pártszövetséget alkotva indultak és nyertek, majd alakítottak kormányt Katalóniában. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS