2019. október 14. hétfőHelén
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Putyin: idén 43 terrorocselekményt akadályoztak meg Oroszországban

2017. október 26. 18:54, utolsó frissítés: 18:54

Negyvenhárom "terrorista irányultságú bűncselekményt" sikerült megakadályozni eddig idén Oroszországban, ahol az első félévben 30 külföldi hivatásos kémet és több mint 200 kollaborációval gyanúsított személyt fogtak el - jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök a fegyveres testületek és ügyészség vezetői részvételével megtartott csütörtöki moszkvai rendezvényen.

Putyin szerint az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) 2017 folyamán belföldön 66 terrorista és szélsőséges sejtet számolt fel, valamint többtucatnyi "bandatagot" megsemmisített, és mintegy 800-at őrizetbe vett. Elmondta, hogy Szíria területének több mint 90 százalékát sikerült megszabadítani a terroristáktól.

Az orosz vezető a nemzeti érdekek hatékony védelmével kapcsolatban hangsúlyozta a külföldi hírszerzés, az információ elemzésének és a tendenciák előrejelzésének fontosságát a világ különböző régióiban, különösen Oroszország határainak közelében. Mint mondta, a társadalom a rendvédelmi szervektől "támadó és eredményes" fellépést vár a bűnözéssel szemben, és hatékony együttműködésre szólította fel az erőszakszervezeteket.

Vlagyimir Putyin az orosz biztonsági tanács pénteki ülésén az internet orosz szegmense védelmének megerősítésére szólított fel, hozzátéve: ezt úgy kell megtenni, hogy a törvénytisztelő felhasználók számára ne teremtsenek pótlólagos korlátozásokat. Mint mondta, a harcot a szélsőséges ideológiák terjesztőivel és a számítógépes bűnözéssel szemben kell fokozni, és felhívta a figyelmet a nemzetközi összefogás fontosságára. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS