2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ötmillió dollárra pereli a Weinstein Companyt egy színésznő

2017. október 26. 10:11, utolsó frissítés: 10:17

Dominique Huett azzal vádolja a céget, hogy pontosan tudta, mit követett el Harvey Weinstein - írja a hvg.hu.

A színésznő 5 millió dollárra perelte a Weinstein Companyt, a keresetet október 24-én nyújtották be Los Angelesben. A Zsaruvér (Blue Bloods) című sorozatból ismert Huett ügyvédje szerint "a Weinstein Company", különös tekintettel annak igazgatótanácsára, "jól ismerte azt a mintázatot, amivel a producer, hatalmát felhasználva, fiatal színésznőket bírt rá arra, hogy szexuális kapcsolatot létesítsenek vele".

Huett keresetében egy 2010-es esetet említ, amikor egy Beverly Hills-i hotelben találkozott Weinsteinnel, aki "üzleti megbeszélésre" invitálta a szobájába, majd (hosszú vita után sikerrel) masszázsra és orális szexre bírta rá a nőt, aki előtt a producer később önkielégítést is végzett.

Weinstein cserébe az általa producerként irányított Project Runaway című televíziós program executive producerének elérhetőségét adta meg Huettnek, aki szerepet remélt a televíziós sorozatban.

"Szereposztó dívány ez a javából", nyilatkozta a színész ügyvédje a Deadline-nak, "Nem az a kérdés számomra, hogy ez bűnügy-e, hanem arról beszélünk, hogy a Weinstein Company tudott arról, mit csinál ő a nőkkel". "Ami vele történt, rengeteg más nővel is megtörtént ebben a helyzetben", mondja a jogi képviselő.

Weinstein szóvivője szerint a producer teljes mértékig visszautasítja a nem-megegyezéses szexuális aktusra vonatkozó vádakat. (hvg.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS