2020. július 4. szombatUlrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Túszdráma Angliában

2017. október 22. 19:05, utolsó frissítés: 19:49

FRISSÍTÉS

Szemtanúk beszámolója szerint túszokat ejtett egy fegyveres férfi vasárnap a közép-angliai Nuneaton városának egyik szabadidőközpontjában.

A Birminghamtől keletre fekvő város rendőrsége a Twitter üzenőportálon közzétett tájékoztatásában vasárnap este először csak annyit közölt, hogy "folyamatban lévő incidensről" van szó, nem sokkal később azonban ezt kiegészítette azzal, hogy az incidensnek nincs köze a terrorizmushoz.

A rendőrség kérte a lakosságot a helyszín elkerülésére. Szemtanúkat idéző, hivatalosan nem megerősített médiabeszámolók szerint egy férfi egy puskával bement a bevásárló- és szabadidőközpont bowling-pályájára, és ott állítólag két alkalmazottat tart fogva.

Más beszámolók szerint viszont a felfegyverkezett férfi többeket durva hangon, káromkodva felszólított, hogy hagyják el az épületet, és sokan távoztak is.

Az egyik szemtanú a Sky News hírtelevíziónak azt mondta: olyan értesüléseket hallott, hogy az illető előzőleg összeveszett valakivel a szabadidőközpont mozijában.

A rendőrség lezárta a környéket, és fegyveres rendőri egységek is megjelentek a helyszínen. A szabadidőközpont közelében egy mentőhelikopter is leszállt, de nem sokkal később távozott. A mentőszolgálat beszámolója szerint az incidensben eddig senki nem sérült meg. A Bermuda Park nevű központban éttermek, mozik, áruházak, edzőtermek és gyermekeknek kialakított játszóhelyek vannak.

(mti)

---

A Warwickshire-i Rendőrség figyelmeztette a helyieket, hogy kerüljék el a nuneatoni szabadiőközpontot egy folyamatban lévő rendőrségi esemény miatt.

A rendőrség tweet-ben jelezte, hogy helyszínen vannak a Bermuda Parknál, ahol mozi, játszótér, vendéglő és sportterem is található.

Meg nem erősített források szerint a fegyveres rendőrök csaptak össze egy férfival, aki túszokat ejtett az ottani tekepályán.

A rendőrség azonban még nem erősítette meg ezt a feltételezést. Szemtanúk szerint azonban lezárták a területet és a helyi média is arról számolt be, hogy egy mentőhelikopter is érkezett a helyszínre.

Egy szemtanú, Sarah Fleming épp Frankie and Benny's vendéglőben tartózkodott, amikor lezárták a területet. Elmondása szerint senki nem hagyhatta el a helyszínt, ami miatt a jelenlévők kissé megijedtek.

(bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS