2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Romániai áldozata is van a müncheni késelésnek

2017. október 21. 20:10, utolsó frissítés: 20:17

Egy romániai áldozata is van a szombat reggeli müncheni késelésnek - tájékoztatott a külügyminisztérium. Közlésük szerint a román állampolgárnak könnyebb sérülései vannak, és a müncheni román főkonzulátus figyelemmel követi a sorsát.

A szombat reggel késelésben összesen nyolc ember - hat férfi, egy 12 éves fiú és egy nő - sérült meg, mindannyi könnyebben. Egy olasz állampolgár is van a sérültek között.

A német rendőrség közlése szerint a késelő hat helyszínen támadott áldozataira. Az első helyszín kora reggel a belvárosi Rosenheimer tér volt. A további eseteket a Paulaner térről és a Ständler utcáról jelentették. Utána biciklivel elmenekült a késelő, a hatóságok pedig nagy erőkkel indultak a keresésére.

Szombat kora délután már arról adtak tájékoztatást a német hatóságok, hogy elfogtak az elkövető személyleírására nagyon hasonlító személyt. A bajor rendőrség egy 33 éves német állampolgárságú férfit vett őrizetbe, és a feltételezésük szerint a támadó zavart elmeállapotban követte el tettét.

Hubertus Andrae, a rendőrség müncheni parancsnoka sajtóértekezletén azt mondta, semmi jel nem utal arra, hogy az őrizetbe vett gyanúsítottat vallási vagy politikai indítékok vezérelték volna. A gyanúsított mentális jellegű egészségügyi problémákkal küzd - tette hozzá. A férfi már korábban is a hatóságok látókörébe került súlyos testi sértés miatt. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS