2020. július 4. szombatUlrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kirúgták az Index újságíróját megverő biztonsági őrt a KFC-ből

2017. október 17. 09:57, utolsó frissítés: 10:09

Vasárnap este a budapesti Király utcában található KFC gyorsétterem biztonsági őre megverte Szabó Zoltánt, az Index újságíróját, akinek a száját több öltéssel kellett összevarrni.

A portál tegnap este közzé tett cikke szerint kirúgták az Index újságíróját vasárnap este megverő biztonsági őrt, és felülvizsgálja a biztonsági szolgálattal való együttműködést a KFC.

"Nagyon sajnáljuk a vasárnap este, a Király utcai éttermünkben történt eseményeket. Teljes mértékben vállaljuk a felelősséget a történtekért" - írja a cégvezető állásfoglalásában, amely szerint a történtek "teljes mértékben ellentétesek" a cég értékeivel, sőt "az általános emberi értékekkel, az udvariasság és a vendéglátás alapelveivel".Az esetet még vizsgálják, de az már biztos, hogy egyeztettek a biztonsági szolgálattal, és az alvállalkozó kirúgta az erőszakos biztonsági őrt, felülvizsgálják az alvállalkozó céggel az együttműködést, az étterem műszakvezetőjét az eset kivizsgálásáig felfüggesztették, és a dolgozóknak "újraoktatják a vendégek kezelésével kapcsolatos alapelveket" és panaszkezelési tréninget is indítanak.

Emellett azt is írja, hogy "vendégünk nyilvános kérésének megfelelően örömmel támogatunk egy magyar karitatív szervezetet, alapítványt". Szabó Zoltán nyilvános Facebook-posztban kérte meg a céget, hogy kárpótlásul adományozzanak félmillió forintot egy elesettekkel foglalkozó egyesületnek.

A közlemény bocsánatkéréssel zárul, valamint azzal, hogy ez egy "elszigetelt eset", és nem összeegyeztethető azzal, ahogy a KFC általában fogadja és kezeli a vendégeit.

A hvg.hu tájékoztatott arról,hogy a Facebookon nemrég létrehoztak egy eseményt "KFC Panaszkönyv kitöltés címmel", amelynek szervezői szeretnék megtanítani a körúti KFC személyzetét, hogyan kell viselkedni, amikor a vásárló elkéri a panaszkönyvet.

Arra biztatják a csatlakozókat, hogy térjenek be az éjjel-nappal nyitva tartó gyorsétterembe, ne rendeljenek semmit, csak kérjék el a könyvet, és írják bele, hogy "szégyen".

Egy másik esemény létrehozója hagyományos tüntetést szervez a gyorsétterem elé november 10-re. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS