2018. július 22. vasárnapMagdolna
22°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A rendőri erőszak ellen tiltakoznak Katalóniában

2017. október 02. 15:41, utolsó frissítés: 15:41

A rendőri erőszak ellen tiltakozva vonultak utcára az emberek szerte Katalóniában hétfőn, egy nappal a spanyol alkotmánybíróság által felfüggesztett önrendelkezési népszavazást követően, amely a rendőrök és a szavazók közötti összecsapásba torkollott.

A katalán kormány épülete előtt délben több százan voltak, és tapssal fogadták a helyi elnököt és kabinetjének tagjait. "Függetlenség", "Egyoldalú nyilatkozat" - kiabálták, utóbbival a Spanyolországtól elszakadást követelve.

Az eseményen megjelent Ada Colau, Barcelona polgármestere, aki a néhány perces csendes tiltakozást követően újságíróknak elmondta: a városi önkormányzat feljelentést tesz az állampolgárok elleni rendőri intézkedések miatt.

Barcelonában az egyetem előtti téren több ezer diák tiltakozott, és így tettek sokan mások is több katalán város és település önkormányzata előtt.

A katalán kormány legfrissebb adatai szerint vasárnap összesen 893-an sérültek meg az összetűzésekben, közülük négyen vannak még kórházban, két ember sérülése súlyos. A spanyol belügyminisztérium közlése szerint 33 rendőr és csendőr is megsérült az akciókban. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS