2018. július 22. vasárnapMagdolna
22°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Automata fegyverből nyitottak tüzet egy Las Vegas-i fesztiválon

2017. október 02. 09:59, utolsó frissítés: 19:56

Update3: Washingtonban hivatalosan bejelentették, hogy 58-ra emelkedett a Las Vegas-i lövöldözés halálos áldozatainak a száma, a kórházakban pedig 515 sebesültet ápolnak.

Update2: Friss információk szerint a Las Vegas-i lövöldözés halálos áldozatainak száma elérte az 50 főt, és további 200 sebesültről számolt be a városi főkapitány nyilatkozatában.

Az elkövető neve Stephen Paddock, a rendőrségi nyilvántartásban nem szerepelt a neve, csupán kisebb összetűzései voltak helyi rendőrökkel. Terrorista szálakról a hatóságoknak nincs tudomása, egyelőre nem nevezték terrorcselekménynek a történteket.Update: Több mint 20 főre nőtt a lövöldözés következtében elhunytak száma, jelentette be a város főkapitánya hétfői sajtótájékoztatóján. Megerősítette azt is, hogy egy támadó nyitott tüzet a Mandalay Bay kaszinó-hotel 32. emeletéről.

Az elkövetőt lelőtték, de a rendőrség keres még egy nőt, akivel a merénylő a szállodába érkezett.Fegyveres vagy fegyveresek nyitottak tüzet a tömegre egy Las Vegas-i zenei fesztiválon. Az elkövetők automata fegyvereket használva, több száz töltényt lőttek a tömegre az eddigi információk szerint.Két fesztiválozó elmondta, hogy a zajra figyeltek fel, ami olyan volt, mintha petárdákat robbantanának, de aztán egyre erősödtek és sokszorozódtak a lövések. Egy videofelvétel alapján, amit a helyszínen készítettek, a lövöldözés egy zeneszám alatt tört ki. A helyszínen készült képek aggasztóak, rengeteg áldozat hever a földön.
Danita Cohen, a University Medical Center szóvivője a sajtónak azt monda, hogy több személyt is lőtt sebbel kezelnek a kórházban. Több információt egyelőre nem árult el.

A helyi hatóságok lezárták Las Vegas érintett területét. (independent)

Update: A rendőrség közölte, hogy egy támadót keresnek, aki feltehetőleg a Mandala Bay hotel szobájából lövöldözött a tömegre. Az épületet érintet emeleteit átvizsgálták és biztosították.

További jelentés szerint három személyt súlyos sérülésekkel szállítottak a kórházba. A Medical Center felhívta a figyelmet, hogy csak tényleges sérülés esetén forduljanak orvoshoz, és a környező klinikákat is vegyék igénybe. (nyt)Update2: A rendőrség nyilatkozata szerint egy lehetséges gyanúsítottat elfogtak, és nem úgy vélik, hogy nem volt több elkövetője a támadásnak.

Egy kórházi szóvivő elmondása szerint két halottja van eddig a lövöldözésnek, és további 24 sérültje.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS