2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Oroszország jövőtől blokkolná a Facebook-ot

2017. szeptember 26. 18:23, utolsó frissítés: 18:43

Az orosz hatóságok azzal fenyegetőznek, hogy 2018-tól blokkolni fogják a népszerű közösségi oldalat az országban, amennyiben az a felhasználói személyi adatait nem oroszországi szervereken tárolja.

Ezen törvény betartása az egész világ számára kötelező érvényű - nyilatkozta Aleksandr Jarov, az orosz telekommunikációs szervek vezetője orosz hírforrások szerint. "Mindenképp el fogjuk érni a törvény betartását, ellenkező esetben az alkalmazás nem fog működni orosz területen." - fűzte hozzá.

A hivatalos képviselő azt nyilatkozta, hogy várja a Facebook válaszát és a szándékozott lépéseit annak érdekében, hogy miként működjenek tovább az országban 2018-ban.

Nem ez az első eset, hogy az orosz hatóságok szót emelnek az amerikai internetes óriáscégekkel szemben, hiszen korábban már blokkolták az LinkedIn működését az országban.

A keddi nyilatkozat egy feszült kontextusban érkezett, ugyanis a Facebook nemrégiben beleegyezett, hogy az amerikai országgyűlés számára elérhetővé tegye azokat az üzeneteket, amelyeket vélhetően Oroszországból finanszíroztak, annak érdekében, hogy befolyásolják az 2016-os amerikai választások menetét.

Mindezeken túl ezek a kijelentések a soron következő márciusi orosz elnöki választások kontextusában is értelmezendőek.

(Digi24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS