2019. aug. 25. vasárnapLajos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lemond az AfD egyik társenöke

2017. szeptember 26. 14:13, utolsó frissítés: 14:15

Távozik pártjából az Alternatíva Németországnak (AfD) egyik társelnöke, Frauke Petry, és a párt észak-rajna-vesztfáliai vezetője - jelentették kedden német hírportálok.

A beszámolók szerint Frauke Petry Drezdában ismertette, hogy lemond a szászországi tartományi gyűlés (Landtag) AfD-frakciójának vezetői tisztségéről. Hozzátette, hogy a pártból is távozik majd. A kilépés pontos időpontjáról nem beszélt.

A Rehinische Post című lap értesülése szerint elhagyja a pártot férje, Marcus Pretzell is, aki eddig az AfD Észak-Rajna-Vesztfália tartományi szervezetét és az ottani Landtagban működő AfD-frakciót vezette.

Az AfD a vasárnapi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson a szavazatok 12,6 százalékát kapta meg, ezzel a harmadik legnagyobb erőként debütál a törvényhozásban.

Frauke Petry a Bundestag-választáson egyéni mandátumot szerzett, a szászországi AfD pedig országszerte a legjobban teljesített, a szavazatok 27 százalékát összegyűjtve valamennyi vetélytársát megelőzte. Petry hétfőn azonban bejelentette, hogy tartalmai nézeteltérések miatt nem csatlakozik pártja képviselőcsoportjához a szövetségi parlamentben. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS