2020. február 26. szerdaEdina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kim Dzsongun: „Trump drágán meg fog fizetni a szavaiért”

2017. szeptember 22. 09:46, utolsó frissítés: 10:43

Kim Dzsongun észak-koreai vezető az állami médiában tett nyilatkozatában elmondta, hogy „elszomorítja” Trump beszéde, amelyet a ENSZ közgyűlésén mondott. Az amerikai elnök keddi beszédében kifejtette, hogy amennyiben az Államok vagy valamelyik szövetséges megvédésére kerülne sor „teljesen megsemmisíti” Észak-Koreát. Az észak-koreai vezető nyilatkozatában kihangsúlyozta, hogy Trump „drágán meg fog fizetni a szavaiért”, és kijelentéseit pedig „a történelem legbőszebb hadüzenetének” minősítette.

Kim Dzsongun azt is hozzátette, hogy „az amerikai elnök szavai meggyőztek engem arról, hogy az általam választott út helyes, és hogy ezt az utat kell követnem. Trump a világ szeme előtt sértett meg engem és a házamat”.

A két ország között az utóbbi időben egyre feszültebb a viszony. Észak-Korea a szankciók ellenére folytatja atom- és rakétaprogramjait. Ri Jong Ho külügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy az amerikai elnök fenyegetése miatt Észak-Korea akár hidrogénbombát is tesztelhet a Csendes-óceánon.(bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS