2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megint nagy erejű földrengés rázta meg Mexikót

2017. szeptember 19. 22:54, utolsó frissítés: 2017. szeptember 20. 10:12


Update: 248-ra emelkedett a földrengés következtében elhunytak száma. A legtöbb áldozat Morelosban, Mexikóvárosban és Puebla államban volt. Ez volt a legerősebb földrengés 1985 óta.

Mexikóvárosban legalább 40 épület omlott össze, az éjszaka folyamán a mentők és a helyi lakosok azon dolgoztok, hogy a törmelékek közül ássák ki a bent ragadtakat.

Kormányzati tisztviselői információk szerint egy iskola összeomlása következtében 21 gyerek és több oktató is meghalt. További 15 személy hunyt el egy templom összeomlása következtében.

Update: A BBC hivatalos bejelentésekre hivatkozva azt írja, hogy legalább 44 halálos áldozatot követelt eddig a földrengés, és főleg Mexikóvárosban nagyon sokan szorultak az összeomló épületek romjai alá.

Újra nagy erejű földrengés rázta meg Mexikót. A rengés epicentruma a Mexikóvároshoz viszonylag közeli Atecingo település közvetlen közelében, 51 kilométeres mélységben volt.

A mexikói szeizmológiai intézet a Richter-skála szerinti 6,8-as erejű rengést, az amerikai szeizmológiai intézet ennél is erősebb, 7,1-es erejű rengést mért.

A rendkívül erős rengéssel kapcsolatban egyelőre nincs hivatalos hír áldozatokról. A helyi média szerint legkevesebb 5 halálos áldozata van a földrengésnek, és 20 olyan épület van, amely komolyan megrongálódott vagy összedőlt.

Több hírügynökség is arról számol be, hogy ijedtükben a lakosok az utcára futottak.
Mexikóban egyébként ma emlékeztek meg az 1985-ös nagy földrengésről, amelyben mintegy 5 ezren vesztették életüket. Az Index szerint a fővárosban napközben több földrengés-gyakorlatot is tartottak.


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS