2020. február 26. szerdaEdina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Terrorista propaganda terjesztésének gyanújával vettek őrizetbe egy férfit a spanyol hatóságok

2017. szeptember 19. 15:02, utolsó frissítés: 15:02

Őrizetbe vettek a spanyol hatóságok egy 25 éves pakisztáni férfit a katalóniai Lleidában terrorista propaganda terjesztésének gyanújával – közölte a spanyol belügyminisztérium kedden.

A tárca közleménye szerint a férfi az internetes közösségi oldalakon fegyveres harcra, "mártíromságra" buzdított, dicsőítette a terrorista csoportokat és vezetőiket. A házkutatáskor lefoglalt adathordozókon dzsihadista ideológiájú és antiszemita tartalmakat voltak.

A nyomozók szerint a férfi kapcsolatban állt egy háromtagú, szintén pakisztáni radikális csoporttal, akiket tavaly júniusban tartóztattak le a hatóságok ugyanebben a katalán városban és akik azóta börtönben vannak - írta a belügyminisztérium.

Lleida mintegy 160 kilométerre található Barcelonától és Cambrilstől, ahol egy hónappal ezelőtt gázolásos merényleteket követtek el az Iszlám Állam nevében. A támadásokban összesen 16-an veszítették életüket és több mint 150-en megsérültek. Spanyolországban az elmúlt több mint két évben összesen 200, az iszlamista terrorizmust támogató személyt vette őrizetbe a hatóságok. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS