2020. június 3. szerdaKlotild
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Halálos fegyverek szállítását engedélyezte az amerikai szenátus Ukrajna számára

2017. szeptember 19. 12:08, utolsó frissítés: 12:08

Az amerikai szenátus jóváhagyta az Egyesült Államok 2018-as nemzetbiztonsági költségvetéséről szóló törvényjavaslatot, amely 500 millió dollár támogatást helyez kilátásba Ukrajnának védelmi célokra, valamint engedélyezi, hogy élet kioltására is alkalmas védelmi fegyvereket adjon az Egyesült Államok a kelet-európai országnak - közölte kedden Petro Porosenko ukrán elnök.

Az UNIAN ukrán hírügynökség tudósítása szerint a jelenleg New Yorkban tartózkodó ukrán államfő mikroblogjában kiemelte, hogy törvényhozási szinten most először tettek javaslatot Washingtonban "ilyen fajta" védelmi fegyverek szállítására Ukrajnának. Porosenko kifejtette, hogy többek között olyan védelmi eszközökről van szó, mint haditengerészeti aknaelhárító eszközök, légvédelmi és vízfelszín fölötti megfigyelő radarok és part menti járőrhajók.

Az ukrán államfő hétfőn kezdett háromnapos munkalátogatást az Egyesült Államokban, ahol részt vesz az ENSZ-közgyűlés ülésszakának általános vitáján. Ennek keretében az elnöki hivatal tájékoztatása szerint várható, hogy Porosenko több ország vezető tisztségviselőivel - köztük Donald Trump amerikai elnökkel - is kétoldalú megbeszéléseket folytat. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS