2020. május 27. szerdaHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Robbanás történt egy londoni metróban

2017. szeptember 15. 11:46, utolsó frissítés: 13:16

Update: A Scotland Yard hivatalos nyilatkozata szerint terrortámadás történt a londoni Parsons Green metróállmáson.

Update: Theresa May, brit miniszterelnök összehívta a kormány sürgősségi bizottságát (Cobra), helyi idő szerint délben 13 órakor ülnek le tanácskozni.

Sadiq Khan, London polgármestere nyugalomra szólítja fel a lakosokat, valamint elmondása szerint „a várost soha nem fogja legyőzni vagy megfélemlíteni a terrorizmus”.

-----------------------

Egy metrókocsiban történt péntek reggeli robbanást vizsgál a helyi rendőrség, a baleset London nyugati részén történt, a Parsons Green nevű megállóban.Az első információk szerint egy zacskóban lévő festékesdoboz robbant fel, amelynek következtében többen könnyebben megsérültek.A BBC szerint a helyi rendőrség vizsgálja az esetet. A balesetben megsérülteket a helyszínre kiérkezett mentősök látják el.

Update: Egy szemtanú szerint egy nőt hordágyon vittek el a mentősök, az áldozatnak égési sérülései voltak. A jelenlévők szerint nagy pánik tört ki a robbanás miatt.

Egy nő, aki épp a munkába sietett, így írta le a kialakult helyzetet: "Épp sétáltam el a metróbejárat előtt, amikor láttam, hogy emberek szaladnak kifele, és mindenkinek ijedtség ül az arcán. Rendőrök, tűzoltók, emberek tömegei és fegyveres erők is voltak a helyszínen". (bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS