2020. június 3. szerdaKlotild
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Halálos iskolai lövöldözés volt Washington államban

2017. szeptember 14. 11:51, utolsó frissítés: 12:22

Egy gyerek meghalt és három másikat pedig kórházba szállítottak egy washingtoni iskolai lövöldözés következtében. A rendőrségi szóvivő szerint, a gyanúsítottat őrizetbe vettek. A három sérült gyerek állapota stabil.

A tragédia a Spokane város közelében lévő Rockford általános iskolájában történt. A lövöldöző diáknál két pisztoly volt, mindkettőt használni akarta, de az egyik besült. Ekkor az egyik megcélzott diák kérlelőre fogta, ám a lövöldöző a másik fegyverből leadott lövésével azonnal leterítette. Ezután az iskola biztonsági őreinek sikerült lefogniuk a támadót.

Sajtótájékoztatóján Ozzie Knezovich megyei seriff nem kívánta felfedni az elkövető kilétét, csak annyit mondott, hogy egy fiúról van szó. Leszögezte azonban, hogy "szerencsére, az egyik fegyver elakadt, mert ha ez nem így lett volna, a tragédia még több áldozattal végződik".

Hangsúlyozta, hogy alaposan meg kell vizsgálni, "mi történik a társadalmunkban, mi az oka annak, hogy gyermekeink azonnal fegyverhez nyúlnak, ha valamilyen problémával találják szembe magukat".

Az Egyesült Államokban 2012 óta átlagosan évente 54 iskolai lövöldözés történik. (mti/independent)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS