2020. április 6. hétfőVilmos, Bíborka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vízumkorlátozásokat vezetett be az Egyesült Államok négy ország ellen

2017. szeptember 14. 09:52, utolsó frissítés: 09:52

Az amerikai kormányzat a kitoloncolásoknál tanúsított "együttműködés hiánya" miatt szankcionálja Kambodzsa, Eritrea, Guinea és Sierra Leone országokat, ugyanis nem hajlandók visszafogadni azokat az állampolgáraikat, akiket kiutasítottak az Egyesült Államokból.

A legszigorúbb szankciókat a Trump-kormány Eritrea ellen hozta. A kelet-afrikai ország polgárai nem kaphatnak úgynevezett B-vízumot, amely üzleti és turisztikai célú beutazásra jogosít. Kambodzsából a magas szintű kormányzati tisztségviselőktől és közvetlen családtagjaiktól tagadják meg a B-típusú vízumot.

Guineában a B-vízumokkal együtt felfüggesztik a diákvízumok és a kulturális csereutakhoz szükséges vízumok kiadását is egyes kormányzati tisztségviselők és családtagjaik számára, a nyugat-afrikai Sierra Leonéban pedig a külügyminisztérium és a bevándorlási hivatal tisztségviselői nem kaphatnak üzleti útra szóló és turista vízumot.

Donald Trump elnök még januárban írt alá erről rendeletet, amelyet megküldött Rex Tillerson külügyminiszternek azzal a felkéréssel, hogy kezdjen tárgyalásokat azokkal a "makacskodó államokkal", amelyek nem akarják visszafogadni az Egyesült Államokból kiutasított állampolgáraikat. Az elnöki rendelet értelmében, amennyiben ezek az országok nem teljesítik az amerikai elvárásokat, a külügyi tárcának és a belbiztonsági minisztériumnak szankciókat kell bevezetniük ellenük.

Elaine Duke, a belbiztonsági minisztérium ügyvezető irányítója szerdán leiratot küldött a külügyminisztériumnak, és bejelentette a négy ország ellen hozott büntető intézkedéseket. A vízumkorlátozások mindaddig érvényben maradnak, amíg ezek az országok nem hajlandók az együttműködésre. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS