2020. július 14. keddÖrs, Stella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Merényletre készülő iszlamistákat fogtak el Oroszországban

2017. augusztus 31. 16:52, utolsó frissítés: 16:52

Őrizetbe vett az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) két közép-ázsiai származású gyanúsítottat, akik az Iszlám Állam (IÁ) szervezetének nevében terrortámadást készültek elkövetni szeptember 1-jén Moszkvában, illetve az orosz főváros körzetében - közölte csütörtökön a testület társadalmi kapcsolatokkal foglalkozó osztálya.

A közlemény szerint az egyik gyanúsított hidegfegyveres támadást szándékozott végrehajtani az iskolakezdés alkalmából megtartott Tudás Napján, amely idén egybeesik a mekkai zarándoklatot lezáró Zarándoklat Eid al-Adha, vagy Kurban Bajram muszlim ünneppel. Az illető az interneten közzétett videoüzenetében hűségesküt tett az Iszlám Államnak. Telefonján bizonyítékot találtak arra, hogy kapcsolatban állt az IÁ toborzóival. Az eszközön volt egy útmutatás is a tervezett bűncselekmény elkövetéséhez.

A második gyanúsított az FSZB szerint szintén az IÁ tagja és öngyilkos robbantásos merényletre készült. Lakóhelyén egy nagy hatóerejű, házi összeszerelésű pokolgépet, valamint bombagyártáshoz szükséges anyagokat foglaltak le. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS