2019. november 19. keddErzsébet
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Összeveszett egy török miniszter és az osztrák külügyminiszter

2017. augusztus 24. 12:20, utolsó frissítés: 12:20

Elfogadhatatlannak nevezte és visszautasította Sebastian Kurz osztrák külügyi tárcavezető Ömer Celik európai uniós ügyekért felelős török miniszter szerdai Twitter-üzenetében ellene intézett támadását.

A török miniszter Twitter-bejegyzésében azt írta, hogy Kurz a menekültellenes és rasszista politika jelképe, akinek a mai napig nem akadt olyan beszéde,
amely az uniós vagy akár az egyetemes értékeknek megfelelne.

Kurz legutóbb az egyik olaszországi szigetre érkező menekültek útját akarta elvágni, mert javasolta, hogy függesszék fel a sziget hajóforgalmát.

Sebastian Kurz az APA osztrák hírügynökséghez csütörtökön eljuttatott reagálásában arról írt, hogy Celik kijelentése további példája annak, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök és miniszterei beleavatkoznak más országok, "különösen Ausztria és Németország belügyeibe".

"Erdogan Törökországot rossz és veszélyes irányba kormányozza" - fogalmazott Kurz, aki szerint teljesen elfogadhatatlan az, ahogyan a török elnök a bírálóival, a másként gondolkodókkal és a kisebbségekkel szemben eljár. Az osztrák tárcavezető ismételten az Ankarával folytatott uniós tárgyalások megszakítását szorgalmazta.

Celik szerdai Twitter-üzenetében Sigmar Gabriel német külügyminisztert is támadta. Gabrielt azzal vádolta, hogy "ésszerűtlen" dolgokat mond Erdoganról, és úgy beszél, mint egy rasszista és szélsőjobboldali. Berlin határozottan visszautasította, "sértőnek és elfogadhatatlannak" nevezte a kijelentéseket. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS