2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Magyarország továbbra is fenntartja álláspontját a kötelező kvótarendszer bevezetése ellen

2017. augusztus 24. 10:19, utolsó frissítés: 10:19

Kecsemar Krisztián, a Igazságügyi Miniszter nyilatkozatában elmondta, hogy Magyarországra továbbra sem támogatja az Európai Unió által meghatározott kötelező kvótarendszer bevezetését.

Európai Bizottság jogsértési eljárást indított Magyarország ellen a menekültkérdést illetően, az Igazságügyi Miniszter nyilatkozatában megerősítette, hogy Magyarország ennek ellenére nem fogadja el az Unió által meghatározott kötelező kvótarendszert. „A magyar kormány azért van, hogy az állampolgárok akaratát teljesítse”- tette hozzá a miniszter.

Kecsemár Krisztián azt is hozzátette, annak ellenére, hogy majdnem egyik uniós tagállam sem teljesítette összességében a kötelező kvótarendszeri határozatot, az Európai Bizottság mégis csak Csehország, Magyarország és Lengyelország ellen indított eljárást. A vád szerint ezen országok nem teljesítették kötelességüket a menekültekkel szemben a közös letelepedési terv alapján.

A 2015-ben megszavazott Uniós határozat alapján, miszerint Olaszországból és Görögországból 160 000 menekültet telepítenek át más országokba, nem valósult meg. Jelen helyzet alapján az áttelepítettek száma 20 000 körül van, de Csehország, Magyarország és Lengyelország nem fogadott be menekülteket. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS