2019. október 22. keddElőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az Iszlám Állam terrorszervezet mellett harcoló katonákat megfosztanák izraeli állampolgárságuktól

2017. augusztus 23. 10:59, utolsó frissítés: 12:02

Az izraeli média szerdai kijelentése alapján, minden olyan izraeli zsoldost, aki az Iszlám Állam terrorszervezetének oldalán harcol megfosztanak állampolgárságától, értesülések szerit a hivatalos eljárás kezdeményezője a belügyminisztérium volt.

Az Arije Deri izraeli belügyminiszter javaslatára módosított állampolgársági törvény, nem csak az Izraelben tartózkodó személyekre hat ki, hanem mindazokra akik az ország határain túl - így Szíriában, az Iszlám Állam oldalán harcolva - veszélyeztetik az izraeliek biztonságát.

A Sin Bét belbiztonsági szolgálat átadta az illetékes hatóságoknak egy tizenkilenc izraeli állampolgár nevét tartalmazó listát. A rajta szereplők közül ketten muzulmán hitre áttért zsidók.  Az egyikük egy huszonnyolc éves, Asdódban felnőtt, de az egykori Szovjetunióban született nő, a másikuk pedig egy harminckét éves, Lódban nevelkedett férfi, aki szintén a Szovjetunióban született. Szíriába utazásuk előtt mindketten felvették az iszlám vallást
Az izraeli tévék híradásai szerint a 2011 óta tartó szíriai polgárháborúban összesen mintegy hatvan izraeli állampolgár küzdött az Iszlám Állam oldalán. Az ott harcolókat majd hazatérőket bíróság elé állították, de állampolgárságuktól, illetve az ezzel járó társadalombiztosításuktól eddig nem fosztották meg őket. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS