2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szijjártó szerint a biztonsági helyzet soha nem volt ennyire rossz Európában

2017. augusztus 22. 16:37, utolsó frissítés: 16:37

Európában a biztonsági helyzet soha nem volt ilyen rossz, és a terrorfenyegetettség sem volt ilyen súlyos, mint most – nyilatkozta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter.

A miniszter a keddi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy az európai vezetők felelőssége a kontinens biztonságának garantálása, és akik erre nem képesek, nincs helyük az európai vezetők között. Továbbá kifejtette azt is, hogy a barcelonai és a finnországi volt a legutóbbi támadás, és aggasztó az ezekre érkezett európai reakciók színvonala. Minden ilyen esemény után az európai vezetők részvétüket nyilvánítják, de utána azzal folytatják nyilatkozatukat, hogy "nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni", nem hagyják megváltoztatni az európai emberek életét – közölte.

Szijjártó szerint ezen vezetők nem érzik a helyzet súlyosságát és ezért Európa nagy veszélyben van, valamint hozzátette azt is, hogy már az európai utazásoknál is fontos szempont a biztonság, az európai biztonság sorskérdése pedig nagy mértékben azért megoldatlan, mert sokan képtelenek erről tárgyilagosan vitázni.

Továbbá nyilatkozatában hozzátette, hogy a nyár azt is megmutatta, hogy elképesztő módon megnőtt a konzuli ügyek száma, a konzuli szolgálat nagyon leterhelt volt, ezért nyolcvannal megemelik a számukat. Az új konzulok Nyugat-Európában, Délkelet-Ázsiában, Észak-Afrikában, a Közel-Keleten és Latin-Amerikában állnak szolgálatba. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS